«Πρέπει να μιλήσω με τον Πούτιν (…) γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτός ο πόλεμος», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λέγοντας ότι είναι «ανοιχτός» και «έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις» του Πούτιν.

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι αν πέσει η Ουκρανία, η Ρωσία θα κυνηγήσει χώρες της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι σημείωσε ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί, τόσο ο ίδιος όσο και λαός του, αποστέλλοντας έτσι ένα δεύτερο μήνυμα προς τον Ρώσο ομόλογό του. Μιλώντας σε δραματικούς τόνους, περιέγραψε την κατάσταση ως τραγική και συνάμα επεσήμανε ότι «ο χρόνος έχει σταματήσει για μας».

Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους, τους κάλεσε να στρέψουν ακόμη περισσότερο την προσοχή τους στις γειτονικές προς την Ουκρανία χώρες και «να καταλάβουν ότι, εάν θέλουν να υπερασπιστούν τις χώρες τους, θα πρέπει να μην ασχολούνται μόνο με αυτές», παρά να κοιτάξουν το μεγάλο κάδρο.

«Είμαστε το σύνορο μεταξύ της Ρωσίας και του πολιτισμού», υπογράμμισε αρχικά ο Ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Εμείς δεν πάμε να κλέψουμε κάτι. Εμείς υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και τη χώρα μας. Δεν θα παραδοθώ ποτέ στους Ρώσους, ούτε ο λαός μου. Ο χρόνος έχει σταματήσει για μας. Θα μείνουμε όρθιοι ως το τέλος».

Τέλος, ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στους βομβαρδισμούς των Ρώσων, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ενεργοποιηθεί. «Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αμάχους. Αν δεν σταματήσουν τώρα, πόσο νομίζετε ότι θα αντέξουμε; Πόσο θα μπορέσουμε να αντέξουμε;», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ : https://lapolitica.gr